Završen praktični dio školskog takmičenja “Projekt građanin”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Jučer je završeno školsko takmičenje, odnosno praktični dio Civitas-ovog “Projekta građanin”.

U projektu su učestvovala dva odjeljenja trećih razreda Srednje stručne škole Bugojno. Sa temom “Utjecaj alkohola u saobraćaju” predstavili su se učenici IIIA razreda čiji sastav su činili: Talić Emina, Katkić Nudžejma, Bulić Azra, Raspulić Magdalena, Budimir Anita, Behrem Ahmed, Halilović Zenaida i Lozić Mladen dok se IIIB predstavio sa temom “Smanji brzinu, imaš vremena” koju su činili sljedeći učenici: Ohran Selma, Mešić Ajdin, Kurabasa Ahmed, Džihan Tarik, Hajdarević Asmir, Kico Senad, Gurić Nejra i Mutabdžić Ajla.

Sve grupe su pokazale zavidan nivo poznavanja problema kojim su se bavile, ali i izuzetnu kreativnost u izradi portfolija, te vještine uspješnog istraživanja, analize i prezentiranja.

Jedan od ciljeva takmičenja bio je odabrati najbolji rad. Taj zadatak imao je žiri koji su činili: profesorica Azra Bečirović, profesor Namir Haračić i profesor Huskić Edin Huskić.

“Projekt građanin” učenicima pomaže da postanu odgovorni i informirani mladi ljudi koji će graditi svoju budućnost i shvatiti značaj uključenosti svih građana u rješavanje problema koji se tiču svih nas. Takmičenja učenicima daju priliku da praktično provedu ono što su naučili, da vježbaju svoje sposobnosti i da želje pretvore u stvarnost.

Pobjednička ekipa je IIIB i oni će predstaviti Srednju stručnu školu Bugojno na Općinskom takmičenju 17. aprila u prostorijama Srednje tehničke škole Bugojno.

takm1takm2takm3