Radnici preduzeća “Binas” Bugojno ne žele smjenu aktuelnog direktora

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Radnici  bugojanskog “Binas”-a, danas su mirnim okupljanjem u krugu preduzeća, željeli iskazati punu podršku aktuelnom direktoru Ademu Huskiću, zbog bojazni i, kako kažu, za sada nezvaničnih informacija da bi moglo doći do njegove smjene. Istakli su da neće dozvoliti da se to desi iz razloga što stanje u firmi odavno nije bilo bolje. Samo u ovoj godini radnicima je isplaćeno 13 plata.

 Preko 90 % uposlenih ove firme okupilo se ispred kapije Binasa kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo ,mogućom smjenom aktuelnog direktora. Naglasili su da poslovanje Binasa u zadnje vrijeme bilježi itekako pozitivan trend, da imaju pune ruke posla zbog ugovora sa inostranim tržištem, da su im primanja redovna te da je u zadnjih par mjeseci primljeno oko 80 novih radnika. Ovom prilikom, radnicima se obratio i sam direktor Adem Huskić te zahvalio na podršci.

Okupljeni radnici su jednosatnim prekidom rada, koji će, kako kažu, nadoknaditi, željeli ukazati da ne žele stati na ovome te ukoliko im se u narednim danima ne obrati niko od odgovornih ili dođe do smjene direktora, najavili su protestno okupljanje pred Federalnom vladom u Sarajevu.